MSM Glucosamine voor Honden

Glucosamine is zowel voor mensen als voor honden een lichaamseigen stof. Het behoort tot de bouwstoffen van kraakbeen. Het is een aminosuiker dat te vinden is in vrijwel al het weefsel binnen het lichaam van honden. In de meeste voedingsbronnen van honden komt dit niet voor. Om dit te compenseren zijn er voedingssupplementen verkrijgbaar waarin glucosamine voor de hond zit.

Glucosamine is de laatste jaren in opkomst. Dit geldt voor supplementen voor mensen, maar ook in supplementen voor honden tref je deze stof steeds vaker aan. Dit komt onder meer dankzij de ontstekingsremmende werking van deze stof. Hierdoor kan deze stof bijdragen aan een betere gezondheid van je hond. Het is zowel passend voor honden die wat last hebben van hun gezondheid als voor honden die nog kerngezond zijn, maar waarvan je de gezondheid wel op peil wilt houden. Daarnaast is er de bewezen werking van glucosamine voor honden met artrose.

Naast glucosamine en chondroïtine bevat 1Gezond Gewricht hond ook MSM. MSM is een natuurlijke zwavelverbinding en komt in hoge concentraties in botten en gewrichten voor. Het helpt bij de vorming van bindweefsel en collageen.

Dit bericht is gepost in Honden. Bookmark de link.