Glucosamine voor paarden

Hoe snel werkt glucosamine bij paarden?

Om te weten of een supplement op basis van glucosamine werkt moet je het daarom eerst twee tot drie maanden de tijd geven. Door een kwalitatief hoogwaardig supplement te kiezen dat een complex aan stoffen bevat is er vaak al eerder een verbetering zichtbaar.

Waarom MSM paard?

Bij paarden wordt MSM vooral ingezet voor het gezond houden van hoorn (de hoeven), de huid, spieren (spierstofwisseling), pezen en banden (aanhechting) en ter ondersteuning van lichamelijk herstel

Waar is Groenlipmossel goed voor?

De groenlip mossel is rijk aan glucosamine en glucosamineoglycanen. Een natuurlijke bron wat bijdraagt aan de collageenrijke weefsels in het lichaam, zoals kraakbeen, bindweefsel en tussenwervelschijven. Daarnaast is groenlipmossel een ultieme bron aan omega-3 vetzuren.

Kan MSM kwaad?

MSM is ook een krachtige antioxidant en kan daardoor vrije radicalen wegvangen in het lichaam. Vrije radicalen worden veroorzaakt door allerlei soorten stress voor het lichaam, zowel geestelijke als lichamelijke stress. Daarnaast is MSM ook een goede ontgifter.

Is glucosamine goed voor gewrichten? 

Glucosamine is dus een belangrijke bouwstof voor het kraakbeen en draagt bij aan gezonde gewrichten. Het herstelt aangetast kraakbeen en kan nieuw kraakbeen opbouwen. Glucosamine lijkt een rol te spelen bij pijnlijke gewrichten, aangezien het zorgt voor versteviging en smering.