Hoe herken je artrose bij honden?

Bij artrose verandert het kraakbeen in een gewricht. Klachten zijn pijn en stijfheid in het gewricht, vooral bij het opstaan. Artrose ontstaat meestal in de heup of knie. Bewegen helpt tegen de pijn.

Hoe herken ik artrose bij mijn hond?

Bij artrose heeft de hond pijn bij het lopen en gaat het bewegen steeds lastiger. Wanneer je hond last heeft van artrose, dan is dit soms lastig om te herkennen. Zeker als de artrose zich nog in een vroeg stadium bevindt. Daarnaast is het zo dat honden het lang niet altijd laten merken als ze pijn ervaren.

Let op de volgende symptomen:

  • Moeilijker opstaan en gaan liggen
  • Stijfheid en stramheid
  • Minder speels 
  • Humeuriger 
  • Pijn bij aanraking gewrichten

Heeft uw hond één van bovengenoemde symptomen dan is het raadzaam om de dierenarts ernaar te laten kijken. 

Oorzaken van gewrichtsproblemen:

Er zijn een aantal factoren waardoor uw hond last kan hebben van de gewrichten:

Leeftijd: Wanneer uw hond ouder wordt, verdwijnt geleidelijk het gewrichtskraakbeen. Hoewel gewrichtsproblemen veel vaker voorkomt bij honden boven de 7 jaar, kunnen ook jonge honden er al last van krijgen.

Ras: Sommige rassen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van gewrichtsproblemen. Tot de risicogroep behoren bijvoorbeeld de Labrador Retriever, de Golden Retriever, de Duitse Herder en de Rottweiler.

Overgewicht: Overgewicht betekent extra belasting van de gewrichten en kraakbeen met gewrichtsproblemen als gevolg.

Aangeboren of erfelijke afwijkingen: Sommige rassen kunnen aangeboren of erfelijke aandoeningen hebben, waardoor ze een hoger risico hebben op het ontwikkelen van gewrichtsproblemen op latere leeftijd.

Ongevallen of letsels: Beschadiging van het kraakbeen (bijv. door een ongeval) kan tot gewrichtsproblemen op latere leeftijd leiden en de beweeglijkheid aantasten.

Welke bestanddelen in Gewricht plus hond helpen tegen artrose bij uw hond?

Gewricht plus hond heeft verschillende bestanddelen die de oorzaak van artrose kunnen verminderen/verbeteren zoals:

Glucosamine is een lichaamseigen stof die voorkomt in bijna alle weefsels van het lichaam. Het is een bouwstof van kraakbeen

De groenlip mossel is rijk aan glucosamine en glucosamineoglycanen. Een natuurlijke bron wat bijdraagt aan de collageen rijke weefsels in het lichaam, zoals kraakbeen, bindweefsel en tussenwervelschijven. Daarnaast is groenlip mossel een ultieme bron aan omega-3 vetzuren

Chondroïtine is een lichaamseigen stof die voorkomt in bindweefsel, kraakbeen, pezen en huid. Het is een bouwstof van kraakbeen. 

Dit bericht is gepost in Honden. Bookmark de link.